Masker spelen als een spiritueel zelfonderzoek, Groningen

 

Deze workshop is alleen al bijzonder omdat het een over een langere periode plaatsvind. Zes avonden verspreid over zeven weken. Hierdoor is het mogelijk om ervaringen en inzichten tijdens een les opgedaan even te laten rusten en te verwerken voordat je weer in een nieuwe les stapt. Hierdoor is er de mogelijkheid om je echt te verdiepen en te verbinden met het spel van de maskers.

De nadruk in deze workshop ligt uiteraard op het spel en tegelijkertijd gebruiken we het masker als een instrument voor je spirituele ontwikkeling. Essentie van het maskerspel is namelijk dat wanneer je met een masker gaat spelen je gedwongen wordt om het wenselijke beeld dat je van jezelf laat zien opzij te zetten om ruimte te creëren voor de karakteristieke trekken van het masker. Immers, het masker is een gegeven. Dat verandert niet. Door de ruimte die door het opzij zetten ontstaat wordt het spel universeler, spiritueler. Door met maskers te werken neem je een schouwende attitude aan waarmee je zonder oordeel kijkt naar je mens zijn met zijn lichte en donkere kanten. Deze schouwende attitude maakt dat je je open stelt voor wat het masker over jezelf en over het spel van je medespelers te vertellen heeft. Dit leidt tot dieper zelfinzicht én tot een beter besef van de ander.

Data: 1, 8, 15, 22 juni en 6 juli 2017,
Tijden: 20.00 tot 22.30
Prijzen en adres zie de website van de poort
http://www.cursuscentrumdepoort.nl/

Workshop Spelen met Maskers

Wie ben jij ?”,

maskerworkshop.

In deze maskerworkshop gaan we aan de slag met maskers waarin een bepaalde menselijke karakter is vastgelegd. Hun manier van lopen, stemgebruik, houding en gebaren zijn door het karakter al bepaald. In de workshop leer je hoe je met je eigen fysiek dit karakter via houding stem en beweging aan het publiek laat zien.

Hierbij is het ook belangrijk dat je de verlangens, wensen, behoeften, etc. van het karakter laat zien. Door het vastgelegde karakter heeft een masker ook een beperking, je kunt niet alles meer spelen. Hoe vind je je spelvrijheid in deze beperking?

Je zult ervaren dat je als bespeler van het masker bestaande eigen spelpatronen en structuren moet loslaten om ruimte te geven voor het karakter van het masker.

Een workshop voor iedereen die uitgedaagd wil worden om nieuwe spelgebieden te betreden.

Datum: Zaterdag 26 november
Tijd: 13.00 tot 17.00
Waar: Zaal de instee
Kosten: 50,00 Euro
Minimaal aantal deelnemers 5 maximaal 12.

Maskervoorstelling Out of the Box

In deze voorstelling komen als uit de doos van Pandora allerlei bijzondere figuren tevoorschijn. Ze zijn vreemd, ongrijpbaar en toch herkenbaar met hun menselijke karaktertrekken. Wat moet je ermee? Ze zijn best raar maar toch ook erg leuk. Een voorstelling die gaat over dualiteit tussen angst en nieuwsgierigheid.

Zaterdagavond 5 november 23,00 uur

Allard Pierson Museum