Beeldende Kunst

In zijn atelier annex galerie maakt en verkoopt Frans Krom een grote diversiteit aan maskers. Naast zijn vrije werk ontstaan deze maskers uit opdrachten van particulieren, bedrijven en theater.

maskertechniek

Om de maskers hun unieke vorm en uitstraling te geven, heeft Frans zich verdiept in het gebruik van diverse materialen. Zo is hij de enige Nederlandse maskermaker die de techniek in leer meester is. Geïnspireerd door de Balinese maskers heeft Frans zich de techniek van het houtsnijden eigen gemaakt. Naast leer en hout gebruikt hij andere materialen, zoals handgeschept papier, zeildoek, ijzer, vilt en verder alles wat zijn inspiratie hem ingeeft.

Ieder masker heeft een eigen identiteit. Hierdoor zijn het geen statische kunstvoorwerpen maar levendige objecten. Ze gaan een bijzondere symbiose aan met degene die ze draagt. Het maakt deze vorm van beeldende kunst origineel en dynamisch.

Veel werk is tijdens openingstijden of op afspraak te bezichtigen in de galerie. Ook voor opdrachten bent u van harte welkom.