Workshop hoe maak je een Masker

Datum: zondag 17 maart 2019
Tijd: 11.00 tot 15.00 uur
Kosten 50 euro
Plaats: Galerie Terpentijn, oude velddijk 1, Peize

Het maken van een masker is een tijdrovend proces. Naast de voor in de kunst zo belangrijke ontwerpfase heeft het door het ambachtelijk karakter een tijdrovende uitvoeringsfase in vele stappen.

Maar wat is een masker eigenlijk? Hoe ontwerp je een masker? Waar haal je je ideeën vandaan? En als je dit duidelijk hebt hoe geef je dit dan vorm in een masker?

In de ontwerpfase zoeken we met hulp van schetsen, vragen, beelden, boetseren en mijn expertise naar het karakter van een masker. Door te spelen met de stand van de ogen, grote van de neus, vorming van de mond geef je in klei het masker zijn uiteindelijke expressie.

In de volgende fase leert u het masker via een ambachtelijk procedure af te maken. Het kleimodel wordt in gips afgegoten, deze gipsen afdruk is een mal die met nat papier wordt ingeplakt. Als het masker droog is wordt het uit de mal gehaald en verder afgewerkt met plamuur. Als laatste is de kleuring van het masker.

In deze workshop ontbreekt de tijd om een geheel eigen masker te maken maar u leert wel het gehele proces van een masker maken zodat u na de workshop in staat bent om een masker te maken.