Start Masker opleiding Amersfoort

Teatro Obstinato maakt al decennia theater voorstellingen met maskers. Zij begonnen bij de traditionele maskerstijl de Commedia dell’arte en zijn later meer gaan experimenteren. Zo zijn er voorstellingen gemaakt met maskers van Bali en maskers die het gehele gezicht bedekten. De voorstellingen worden gespeeld zowel in het theater als op straat. Op dit moment zijn er te weinig spelers en is er in samenwerking met Scholen in de kunst in Amersfoort het plan opgevat om een opleiding voor maskerspelers te organiseren. Spelers die de opleiding hebben afgerond kunnen vervolgens doorstromen in nieuwe voorstellingen van Obstinato. In de opleiding worden cursisten opgeleid in de specifieke spelvaardigheden van het maskerspel. Zo leer je bijvoorbeeld met beweging, houding en gebaren het karakter van het masker en het daar aan gekoppeld gedrag aan het publiek te laten zien. Je zult ervaren dat je eigen lichaam het instrument is om dit te realiseren.
De workshop wordt gegeven door Frans Krom. Als speler van het eerste uur werd hij zo enthousiast over het maskertheater dat hij acteeropleiding in Utrecht is gaan volgen. Later is hij bij diverse maskerspecialisten in opleiding gegaan als Antonio Fava (Italië) en I Made Jimat (Indonesië)

De opleiding zal minimaal tien avonden duren. De opleiding start in april. Als je meer wilt weten kun je kijken op de website www.franskrom.nl of neem contact op met Frans Krom op info@franskrom.nl of via het telefoonnummer 06 21418690.

Meer informatie over Teatro Obstinato vind je op www.teatro-obsinato.nl