De wereld achter het Masker

In het kader van de expositie Commedia dell ‘arte in het kunstencentrum K38 in Roden www.verkuno.nl verzorg ik een theatrale lezing: De wereld achter het masker.

Door: Frans Krom

Plaats: Kanaalstraat 38 in Roden

Tijd: 14.00

Maskers zijn prachtige objecten en kennen met hun sterke zeggingskracht een rijke historie. In de lezing ‘De wereld achter het masker’ neemt Frans Krom u op theatrale wijze mee in de wereld achter het Europese masker. Door diverse maskers live te demonstreren plaatst hij het ontstaan en het gebruik van maskers in een historisch overzicht. Hij zoomt daarbij specifiek in op de maskers uit de Commedia dell’Arte, een theaterstijl die een onuitwisbare invloed heeft gehad op het theater en op andere kunstdisciplines.

Dat Frans Krom tot één van dé commediaspecialisten van Nederland gerekend mag worden, wordt duidelijk zodra hij een masker opzet: er treedt onmiddellijk een indrukwekkende transformatie op. Bijzonder is bovendien dat hij ook als maskermaker uitgebreid kan ingaan op het vervaardigen van maskers. Meer lezen: flyer lezing de wereld achter het masker